Har du pristak på julegaver?

Jeg har fått et par forespørsler om jeg kom til å legge ut julegavetips på bloggen.. Og det skal jeg selvsagt gjøre! :-) Vi har stor familie på begge sider, og dermed mange å handle julegaver til, både store, små, unge og gamle - så vi har måttet bruke hodet litt for å finne på julegaver selv... Vi er langtifra ferdig, men har ihvertfall kommet godt i gang med årets julegaveshopping! Det er jo så kos ♥

Skal ta for meg kategori for kategori og lage innlegg med julegavetips som kommer her på bloggen (senere denne uken)! Har jo saumfart nettsider opp og ned på leting etter julegaver til egen familie og venner, så har kommet over en del supre ting jeg gjerne tipser om! Også er det jo mange butikker som har vintersalg i disse dager, så da kan man virkelig gjøre et kupp når det kommer til julegaveshopping. En gave kjøpt på salg er ingen skam å gi bort! Uansett - så er det tanken som teller, også er det jo ikke sikkert at alle har like mye penger til overs å handle dyre julegaver for?!

 

Jeg har sjekket litt rundt på nettet og lest noen artikler som går på priser vi nordmenn bruker på julegaver til familie og venner, og tallene fra i fjor viser at vi bruker ikke så aller verst med penger på øvrig familie og venner.. Men dette er jo et gjennomsnitt, og jeg vil tro at de fleste av oss ligger litt under gjennomsnittet i kronetall pr gave :-) Også har man jo de som ligger langt over dette gjennomsnittet!
Men det er jo litt interresant å se likevel ↓ 

 

For de som lurer, så deler jeg gjerne våre pristak på noen utvalgte julegaver - som sagt tidligere så har vi et stramt budsjett pga huskjøp, oppussing og at jeg ikke har full jobb, derfor er det mindre penger satt av til julegavekjøp dette året fra vår side! Vi er fornøyde med det vi har spart, og mener helt klart at det er tanken som teller - IKKE pengeverdien! Så slik har vi fordelt litt av pengene til årets julegaver: 
◊  Barna våre - ca 500kr hver
◊  Søsknene våre (vi har tilsammen 7 søsken jeg og Anders) - ca 150-200kr hver
◊  Foreldrene våre (mine er skilt, så vi har et ekstra par) - ca 100-200kr pr foreldrepar
◊  Besteforeldre/Barnas oldeforeldre -  ca 50kr, nesten ingenting (det er hjemmelagede gaver, som jeg selvagt ikke kan skrive på nettet hva er:)) 

Utover dette skal vi kjøpe til venner/venners barn, Evina skal gi til familiemedlemmer på pappan's side, begge jentene gir gave til noen få jevnaldrene "venner", jeg og Anders har et fadderbarn hver oss, også skal vi selvsagt gi til hverandre, og kjøpe gave til hverandre fra barna! :-)

NB! Noen reagerer sikkert på at vi kjøper "billige" julegaver, men vi har vært flinke til å utnytte kampanjer og salg, og bestilt litt fra utlandet i stedet for her i Norge hvor alt er svindyrt! Så verdien på selve gavene er egentlig mer enn hva vi har kjøpt de for! Jeg elsker salg, og er ikke flau over å si at jeg handler på salg!
*klapp på skuldra til meg*
Og et lite tips til andre: det er utrolig hvor mye man egentlig kan få for bare 200kr hvis man tenker litt kreativt og planlegger kjøpene sine...

 

 TIPS & RÅD TIL EN TRYGG JULEHANDEL:

 • Lag et budsjett for hvor mye du ønsker/har råd til å bruke på julegaver - og hold deg til det!

 

 • Lag en liste over hvem du skal gi julegaver til, og sett et pristak for hver gave!

 

 • Begynn i god tid - sjekk priser og tilbud på internett, det kan spare deg for både tid og masse penger!

 

 • Vær kreativ! Morsomme gaver trenger ikke å være dyre!

 

 • Kjøper du noe som kanskje må byttes - husk å be om byttekort og pass på at byttedato er ETTER jul!
  (f.eks. klær, bøker, ski/slalomutstyr, sko osv..)
   
 • Finn ut om du har noen tilgode-lapper eller gavekort du kan benytte deg av til julegaveshoppingen.

 

 • Hvis du ikke vet hva du skal kjøpe? Penger/gavekort er morsommere å få enn å gi, men gi det gjerne sammen med en liten og rimelig ting/gave (f.eks: en søt bamse, julegodteri, flaske vin, liten bok osv.. avhengig av hvem gaven er til selvsagt)!

 

 • HUSK at julestria gir svindlere og kriminelle gode arbeidsvilkår
      - så pass godt på lommebok, kort og koder!!

Lykke til med juleshoppingen! ♥

 • Innlegget er skrevet den 20.11.2013 av Tina Cecilie
 • Én kommentar

  Anne Lise

  20.11.2013 kl.13:53

  Vi har også vært nødt til å handle billigere i år. Har funnet masse fint til halvparten av det jeg normalt ville brukt :-D Har handlet en del fra utlandet og en del på salg. Og når jeg har kommet over kupp som egentlig ligger over vårt budsjett så har jeg spleiset med min yngre søster som er student og har dårlig råd. Kjempe deal!! Synes det er tull at gavene må være så voldsomt dyre. Pleier helle å legge litt mer i bursdagsgavene :-) Tommelen opp for deg og et flott innlegg :-D

  Skriv en ny kommentar


  Jeg er 23år, forlovet og lykkelig tobarnsmor!

  Velkommen hit!  + Legg meg til som venn

  Her kan du lese om det som opptar meg! Dette er en blogg for alle - og dere skal vite at jeg er en helt oridinær husmor med egne meninger og mange interresser! Hos oss er det ikke alltid ryddet og vasket hus hver søndag. Heller ingen luksus-middager flere ganger i uken, eller masse cupcakes og deilig bakst! Men vi trives slik vi har det, i bygde-norge, og det er det viktigste!

  Her er det trygghet, glede, latter, frihet, familie, venner & ikke minst kjærlighet
  som gjelder! :-)

  Velkommen til mitt liv som er:
  EN PRINSESSEMAMMAS HVERDAG!

  Lilypie First Birthday tickersLilypie Fifth Birthday tickers
  Instagram

  Legg til frkblestad

  Facebook

  Konkurranser
  & give aways!


  kommer ny giveaway snart..

  Mammas hverdag


  Her kommer noen produktbilder fra butikken min...

  Velkommen igjen!

  I dag har vært innom bloggen min,
  denne uka og denne mnd!
  Totalt har tittet innom!
  Tusen ♥-lig takk!

  Og akkurat nå er du her sammen med
  andre! Håper du har kost deg :-)

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  hits